Saç Simülasyonu Merkezi Seçmeden Önce Dikkat Edin!

Bizim toplumda erkeklerin saç dökülmesi ve ileri derecedeki dökülmelerden kaynaklanan kellik problemleri oldukça yüksektir. Bu durum kellik problemine yönelik çözümlerin taranmasını ve karar verilen uygulamanın bir an önce temin edilmesi sonucunu doğuruyor. Tercih edilen uygulamalardan birisi de saç simülasyonudur. Aceleye getirilen merkez seçimi nedeniyle yaşanan mağduriyetler söz konusu olabiliyor. Bu durumların yaşanmaması adına merkez seçimi öncesinde bilinmesi gerekenleri sizler için derledik…

Saç Simülasyonu Merkezi Nasıl Olmalıdır?

Toplum içerisinde kendinizi daha iyi hissedebilmek için karar verdiğiniz saç simülasyon uygulaması sonrasında toplum içerisinde çıkmaktan daha fazla kaçınabilirsiniz. Böyle bir durumla muhatap kalmamak için şunlara dikkat etmelisiniz: 

1. Önemli hususlar arasında saç simülasyon boyalarının kalitesi yer alıyor. Bu boyaların insan sağlığına zararlı olmaması lazımdır. Kimyevi içerik açısından uygun olmayan boya kullanımları cilt kanseri gibi ciddi rahatsızlıklar doğurabilir. 

2. Saç simülasyonu boya kalitesi, birtakım testlere tabi kılındıktan sonra belirleniyor. Bu testler arasında dermatolojik ve ağır metal gibi uygulama testleri yer alıyor. Bu anlamda, orijinal markaların saç simülasyon boyaları tercih edilmelidir. Kurumun bu konuda hassas davranması oldukça önemlidir. 

3. Saç simülasyonu için özel imal edilen iğnelerin kullanımı gerekiyor. Bu iğne, deriye zarar vermeyen ve büyük bir kıyama uğratmayan iğne tasarımıdır. Ayrıca iğnelerin kişiye özel kullanılması gerekiyor. Bir iğnenin birden fazla kişide kullanılması doğru değildir. 

4. Üçüncü maddeyle irtibatlı olarak hijyen meselesinin ciddiyetle ele alındığı kurumların seçilmesi gerekiyor. İğne kullanımından, uygulamanın yapıldığı odaya kadar her şeyin yerli yerinde ve temiz olması lazımdır. 

5. Uygulama yapacak kişilerin saç ve saç derisi konusun uzmanlığının bulunması icap ediyor. Bu bakımdan resmi sağlık kurumlarının tercih edilmesi önemlidir. 

6. Yine uygulamayı yapacak kişinin üzerinde çalışacağı saç modelini tanıması, buna uygun iğne modeli seçebilmesi ve kıl köklerine uygun çizimler yapabilmesi lazımdır. 

7. İşlem sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiğinin detaylı şekilde aktarılması ve bunlarla ilgili yazılı bir vesikanın söz konusu olması işini ciddiye alan bir kurum için önemli detaylardır. Bu gibi işleyiş hakkında bilgi alınması kuruma olan güveni tesis edebilir. 

8. Kurumun uyguladığı fiyatlandırma listesini detaylı şekilde çıkarması lazımdır. Fatura şişirme ve benzeri işlemlerden dolayı kişiden fazla para almak asla doğru değildir. Bu kurumun güvenirliliğini sarsan önemli bir detaydır. Kurum, detaylı ücretlendirme bilgisi verebiliyorsa, işini ciddiye alıyor demektir. 

9. Piyasanın çok altında fiyat sunan merkezleri iki kez kontrol etmek gerekiyor. Bu tür kurumların saç simülasyon malzemelerini kalitesiz markalardan seçtikleri akla gelebilir. Piyasanın ideal fiyatları çerçevesinde dönen kurumlar etrafında bir araştırma yapmak en doğrusudur. Aksi durumda yaşanacak bir olumsuzlukta muhata bulmak zor olabilir. 

Saç simülasyon merkezi seçerken kalite odaklı hareket edin ve fiyatla ilgili hususları ikinci plana atın!