Saç Simülasyonu Ne İşe Yarar

Fiziksel görünüş insanın günlük hayatını doğrudan etkileyen oldukça önemli bir olgudur. Saç da bu fiziksel görünüş için büyük önem öğelerinden biridir. Bu sebeple, yaşanan saç problemleri kişinin psikolojisini doğrudan etkilemekte ve hayatının kalitesini düşürmektedir. Bu sebeplerden saç dökülmesi ve saç görüntüsü ile ilgili son dönemde pek çok gelişme yaşanmıştır. Saç kaybı problemi yaşayan kişiler de geliştirilen bu yeniliklerden faydalanarak problemlerini gidermektedirler. Son dönem saç problemine getirilen çözümler arasında en çok göze çarpan saç simülasyonudur. Saç simülasyonu ile saçlar olduğundan daha gür ve fazla görünebilmektedirler. 

  Saç Simülasyonu Nedir?

  Saç simülasyonu saçların daha gür ve güzel görünebilmesi için, saç derisine, özel boyalar yardımıyla ve dövme tekniği kullanılarak, saç kökü efekti uygulanması olarak tanımlanabilmektedir. Saç simülasyonunun uygulanma süreci boyunca son teknoloji cihazlar kullanılmaktadır. Genellikle saçlarda seyrekliğin bol olduğu bölgelere yapılan saç simülasyonu, her sebepten kaynaklanan saç seyrekliği problemine çözüm olanağı sunmaktadır. 

  Saç simülasyonunun bir diğer ismi de saç gölgeleme yöntemidir. Saç gölgeleme derken anlatılmak istenen saç derisine, özel cihazlar yardımıyla, saç kökünün üç boyutlu çizimlerinin yapılmasıdır. Yapılan bu saç kökü çizimleri sayesinde ortaya son derece gür görünen bir saç görüntüsü çıkmaktadır. Saç simülasyonu sonrasında gerçek saçlara kavuşmak gibi bir durum söz konusu değildir. Saç simülasyonu bir ekim yöntemi değildir. Ancak işlem sonrasında seyreklik görünemeyeceği için, saçlar oldukça gür ve sağlıklı görünebilirler. Saç simülasyonu işlemi ortalama olarak 4-5 yıl kullanılabilmektedir. Sonrasında bir yenilenme yapılması gerekir. 

 Kimler Saç Simülasyonu Yaptırabilir?

  Saç dövmesi işlemi sürecinde öncelikle saç çizimleri yapılmaktadır. Daha sonrasında bu çizimlerin boya ile üstünden geçilmesi işlemi başlar. Boyama sürecinde kişinin sağlığını etkileyecek olumsuz boyalar kullanılmamaktadır. Süreçte kullanılan boyalar organik ve su bazlı boyalardır. Boyama işlemi de gerçekleştikten sonra saç simülasyonu bitmiş olur. Kişi sosyal yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Ortada cerrahi bir müdahale olmadığından kişinin yaşantısını etkileyecek bir durum da yoktur. Ortalama bir süre olarak 4-5 yıl rahatça kullanılabilmektedir. 

  Saç simülasyonu uzmanları bu işlemin her yaştan kadın ve erkeklere uygulanmasında bir sakınca görmemektedir. Şimdiye kadar yapılan işlemlerde herhangi bir sağlık problemi dönüşü yaşanmamıştır. Saç simülasyonu hem kadın hem erkek bireylerde her yaşta ve her dönemdeki insana sorunsuz bir şekilde uygulanabilmektedir. Bu nedenle ülkemizde de giderek yaygınlaşmakta ve daha çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Saç simülasyonu özellikle ektirme yöntemlerinden çekinen ve istemeyen kişiler için veya saç ektirme sonrasında beğenilmeyen bölgeleri düzelttirmek amacıyla kullanılabilmektedir.

  Saç simülasyonunun vücuda herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Aksine saçları olduğundan çok daha gür ve çok daha sağlıklı gösterebilmektedir. 

Daha fazla bilgi için https://hairhotel.com.tr/sac-simulasyonu/sac-simulasyonu-nedir