Saç Simülasyonu Nedir, Ne işe Yarar?

Saç dökülmesi problemi yaşayanların neredeyse tamamı, çözüm arayışındadır. Saç dökülmesi sorunu yaşayanların, saçlarının dökülmesini durdurmak ise neredeyse imkânsızdır. Bu nedenle saç dökülmesini durdurmak yerine, dökülen saçları geri getirmeye çalışmak daha doğru bir girişim olacaktır. Dökülen saçları geri getirmenin birçok yolu vardır. Bunlardan bazıları ve en yaygın olanları saç ektirmek, protez saç yöntemi uygulamasından faydalanmak veya saç dövmesi olarak ta bilinen saç simülasyonu yöntemine başvurmaktır. Bunların uygulanma tarzı ve yöntemleri ise tamamen birbirinden farklıdır. Saç ektirme yöntemi genelde saç dökülmesi durduktan sonra tercih edilen bir yöntem iken protez saç ve saç simülasyonu için bu gerekli değildir. Saç ektirme yöntemi ile saç protezi yöntemi bir arada uygulanamazken, saç ektirme yöntemi ve saç simülasyonu yöntemi bir arada rahatlıkla kullanılabilir ve hatta ortaya daha tok ve tatmin edici bir sonuç çıkmaktadır. Bu nedenle saç dövmesi (Saç Simülasyonu) yöntemi saç ektirme yönteminin tamamlayıcı unsuru diyebiliriz.

 

Saç Simülasyonu Nedir?

Saç dövmesi olarak da bilinen saç simülasyonu uygulaması, özel bir cihaz ve yine yalnızca bu yöntemde kullanılan özel bir boya ile saç köklerine uygulanan bir gölgelendirme taktiğidir. Saç köklerine yapılan saç gölgelendirmesi yöntemi ile var olan saçlarınız daha gür görünür ve ortaya estetik bir görünüm çıkar. Üstelik bu uygulama yapıldıktan sonra, tekrar saç ektirme yöntemini yaptırmanızda da hiçbir sakınca yoktur. 

 

Bu yöntem ilk bakışta size çılgınca ve işe yaramaz bir uygulama olarak görünebilir. Amma velakin öyle değildir. Aksine çokta güzel olmaktadır.  Tam sonuç almak istediğinizde, her seansa 1,5–2 saatinizi ayırarak 3–4 seans yaptırmanız yeterli olacaktır. Yani toplamda 5 ila 8 saatte kusursuz ve eşsiz bir saç görünümüne kavuşmanız mümkün. 

 

Saç Simülasyonu Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda, saç dövmesi veya saç gölgelendirmesi olarak ta bilinen ve çokça da tercih edilen bir yöntem olan saç simülasyonu, saç kıllarının arasına ve kafa derisine özel bir cihaz ve özel bir boya ile uygulanarak, saçların daha canlı ve gür görünmesine yaramaktadır. Bu yöntem oldukça basit olan, hiçbir cerrahi operasyon gerektirmeyen bir yöntemdir. Uygulamanın yapılmasından kısa bir süre sonra günlük aktivitelerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

 

Saç Simülasyonu Dışarıdan Bakıldığında Anlaşılır mı?

Saç simülasyonu uygulaması, kafa derisine ve seyrelmiş saçların arasına uygulandığında, dışarıdan bakıp ta anlaşılması neredeyse imkansızdır. Bu açıdan gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz basit bir yöntemdir. 

 

Aklınızda bu tarz soru işaretlerinin kalmaması adına, saç simülasyonu (saç Dövmesi) uygulamasını daha önce yaptıran biriyle görüşmeniz sizin adınıza daha iyi olacaktır. Böylece kendi gözünüzle görecek ve saç simülasyonu yaptırma konusunda daha iyi bir fikre varacaksınız.