Saç Simülasyonu Saç Ekimine Alternatif mi?

Kellikle ilgili sorunların ortadan kaldırılması için birden fazla çözüm var. Ancak bu çözümlerin çoğu, kesin bir çözüm değildir. Kısmen de olsa, kelliğin yarattığı sendromun ortadan kaldırılmasını sağlayan çözümlerden ibarettir. Bunlardan birisi, saç dövmesi olarak ifade edilen saç simülasyonudur. Bir nevi, kelliğin olduğu bölgelere kişinin saç modeline göre saç dövmesinin yapılmasından ibarettir. Ancak, uygulamanın saç ekimine alternatif olması gibi bir durum söz konusu değildir. Saç ekiminin cerrahi bir müdahale olduğunun bilinmesi icap ediyor. Saç simülasyonu ise, kozmetik bir uygulama modelidir. 

 

Saç Ekiminden Sonra Saç Simülasyonu Yaptırılabilir 

Saç ekimi yaptıran kişilerin arzu ettikleri sonuçları almaları zor oluyor. Saçların gür çıkmaması ve seyrek kalmaları nedeniyle görüntüden hoşnut olmayan kişiler olabilir. Böylece bir durumda ise, saç dövmesine başvurulabilir. Saç dövmesi, seyrek bölgelerin kapatılmasını ve daha sık bir saç görünümünün söz konusu olmasını sağlıyor. Bu açıdan saç dövmesi, saç ekimi için alternatif olmak yerine, tamamlayıcı bir uygulama olarak değerlendirilmelidir. 

 

Uygulama nasıl yapılıyor?

Saç dövmesi, kozmetik uygulamasıdır. Ancak steril bir ortama ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle, herhangi bir dövmecide yaptırmak yerine, mutlaka modern ve kurumsal merkezlerde yaptırmak icap ediyor. Kullanılan boyaların kalitesi önemlidir. Kimyasal içermeyen, insan sağlığına zarar vermeyen boyaların kullanılması gerekiyor. Uygulama esnasında kullanılan iğne ve benzeri maddelerin kişiye özel olmalıdır. 

 

Ne kadar süre kalıcıdır?

Saç dövmesinin süresi, ömür boyu değildir. Üç veya Beş sene içerisinde dövme kaybolmaya gerçekleşebilir. Dolayısıyla uygulama yapılan yerde açıklıkların meydana gelmesi söz konusu olur. Uygulama, yeniden tekrarlanabilir. Ya da, farklı bir çözümle kellikle ilgili problem ortadan kaldırılabilir. Bunun için saç protezi gibi yine kozmetik çözümler tercih edilebilir. Saç dövmesini yaptırdıktan sonra gündelik hayata hemen devam edilebilir. Saçlar yıkanabilir, havuza veya denize girilebilir. 

 

Saçında seyreklik bulunan kişiler kadar, herhangi bir yara ve doğum izine sahip kişiler de saç dövmesi yaptırabilir. Böylece, mevcut görüntünün yaşattığı rahatsızlık ortadan kalkar. Uygulamanın fiyatları, kurumdan kuruma değişebilir. Ama piyasa fiyatından oldukça aşağıya hizmet sunan kurumlara dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanılan malzemelerin ve boyaların kalitesinin düşük olması, sağlığınıza zarar verebilir.