Protez Saç Uzar Mı?

 Tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan protez saç uygulamaları, tamamen doğal saçtan imal edilir. Saç kaybı yaşanan bölgenin ihtiyacına özel olarak ölçülendirilen kalıp sayesinde hava ve suyu geçiren özel saçlar, bölgeye yerleştirilir. Kişinin hayatına istediği gibi devam etmesini sağlayan uygulama saçtan kaynaklı sorunların insan psikolojisini olumsuz etkilememesi için en ideal çözüm olarak gösterilebilir.

 

            İstendiği gibi taranan, yıkanan, her türlü sportif aktiviteye olanak tanıyan, fön çektirilebilen ve yatarken de çıkarılmayan protez saçlar uzamaz. Bu uygulamayı diş protezi gibi düşünmek gerekir. İstenen şekilde kestirilebilen ve şekillendirilebilen protez uygulamasında saçlar zaman içinde uzamaz.

 

 Protez Saç Uygulaması Hakkında Merak Edilenler

            Kişinin doğal görüntüsünün ayrılmaz bir parçası olarak düşünülmesi gereken protez saçlar, saçın doğal çıkış yönü dikkate alınarak hazırlanır. Saç kayıplarına bağlı olarak yaşanan sorunların ortadan kalkmasını sağlayan uygulama kısa süre içerisinde kullanım kolaylığıyla günlük konfor ve kalitenin artmasına yardımcı olur. Kişinin sahip olduğu imajın bir anda güncellenmesini sağlayan protez saç uygulamaları, peruktan çok daha rahat bir şekilde kullanılır.

 

            Saç protezleri son derece sağlıklıdır. Tüm dünyada son yılların en popüler uygulaması olarak tercih edilen saç protezleri, doğal bir görünüm vererek günlük kullanıma uygun olarak hazırlanır. Bugün toplumun pek çok beğenilen ismi tarafından da kullanılan protez saçlar, doğru kullanım ile 2-3 yıl sorunsuz olarak kullanılanabilir.

 

 Protez Saça Her Türlü Tarama ve Şekil Verme Yapılabilir!

            Kişinin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılan kalıplar, saç sorunlarının engellediği günlük rutinlerin yeniden kazanılması için bulunmaz bir nimettir. Her yaş ve cinsiyetten kişi için kolay bir şekilde uygulanabilen protez saç, kişiye özel deri saç ve analizi yapıldıktan sonra uygulamaya alınır. Sadece açık yara bulunan bölgede uygulanamayan protezler kişinin ihtiyaçları temel alınarak özel olarak üretilir.

 

            Protez saç yapım aşamasında; işe ölçeklendirme ile başlanır. Uygulamanın başarısı ve daha sonra kullanım rahatlığının sağlanabilmesi için kişiye özel ölçümlerin son derece titiz bir şekilde alınması gerekir. Tasarım ölçmeden sonraki en önemli kısımdır. Burada kullanıcının ihtiyaçlarının ve görünmek istediği halin dikkate alınması son derece önemlidir. Protez saçların uzamayacağı göz önünde tutulmalı ve tasarım aşamasında kişinin istediği saç stiline uygun bir hazırlık çalışması yapılmalıdır. İstenen yoğunlukta ve uzunlukta hazırlanacak olan protez saçlar yeni bir hayatın kapılarının aralanmasını sağlar. Zaman içinde kısaltılabilen, günlük olarak fön çektirilebilen ve doğal saça yapılan her türlü işlemin rahatlıkla yapılabildiği protez saçlar, kaybedilen özgüvenin yeniden kazanılması için mükemmel bir seçenektir.