Saç Simülasyonu Zararlı Mıdır ?

Saçları dökülen kişiler her gün kendileri için yeni bir saç kazanım yöntemi denemekte, yeniden gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak istemekteler. Günümüzde bu amaçla kullanılan pek çok yöntem bulunmakta olup, bunlardan birisi de saç simülasyonudur. Saç simülasyonu saçlarının dökülmesinden muzdarip olan kişilere kolaylıkla yardımcı olabilmekte, çözüm sunabilmektedir. Saç simülasyonu; saçları dökülen, seyrekleşen, saç ekimi yaptıran, saçlı derisinde onu rahatsız eden bir yara izi olan herkes için kolaylıkla uygulanabilmektedir. Bir diğer adı saç dövmesi olan saç simülasyonu ya da ‘’mikro pigmentasyon’’ olan saç simülasyonu, kişilere cerrahi bir işlem uygulanmadan saçlarının döküldüğü alanları kapatmaları olanağı verir. 

 

Saç simülasyonunda saç kökleri ile kişinin kıl yapıları taklit edilmekte ve özel cihazlar kullanılarak kellik olan bölgelere epidermal mikro pigmentasyon uygulaması yapılmaktadır. Saç simülasyonu, aslında tıpkı vücudun çeşitli bölgelerine uygulanan kalıcı makyaj gibi saçsız deriye uygulanan bir nevi uzun süre kalıcılığını koruyan boyama işlemidir, kesinlikle bir saç ekim yöntemi değildir. Fakat kişinin yaptırdığı saç ekimi işlemi sonrasında bu etkinin daha fazla artırılması için saç simülasyonu yönteminden faydalanılmaktadır. Özellikle de kişinin kafa derisinde saç kıran şeklinde bölgesel saç dökülmesi varsa, bu sorunun gizlenmesinde saç simülasyonu çok işe yarar. Ayrıca saç ekimi yaptıran ve bundan memnun kalmayan kişiler de saç simülasyonu yaptırmayı tercih etmektedirler.

 

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu yaptırmaya karar veren kişinin kafa derisine işlem öncesinde lokal anestezi kremleri uygulanır. Bu şekilde kişinin herhangi bir ağrı, acı hissetmesi önlenir. Saç simülasyonu işlemi, kesinlikle kişiye özel tek kullanımlık iğneler ile çok steril ortamlarda yapılır. Kişi isterse işlemden sonra saç ekimi de yaptırabilir. Saç simülasyonunda insan sağlığına herhangi bir zararı olmayan boyalar kullanılır ve kişinin saç köklerinin yapısına göre özel cihazlar kullanılarak dövme şeklinde işlem yapılır. 

 

Bu işleminin süresi, işlem yapılacak alanının büyüklüğüne göre değişmekle birlikte, ortalama olarak bu süre 1- 3 saat arasında değişir. 

 

Saç Simülasyonunun Avantajları Nelerdir?

Saç simülasyonu işleminin en önemli özelliklerinden biri, hastanın aynı gün içinde kellik sorunundan kurtulabilmesi ve günlük rutin yaşamına hemen dönebilmesidir. Eğer saç ekimi yapılırsa ekilen saçların çıkması için belli bir süre beklenmesi gerekir. Fakat saç simülasyonunda bu tür bir bekleme olmaz. Hatta saç simülasyonunun yapıldığı gün kişi duşunu bile alabilir. Kişinin kafa derisinde bulunan izlerden kurtulmak için de saç simülasyonu yaptırıp 2 – 3 yıl süre ile kalıcı bir onarım sağlamak mümkün olabilir.

 

Saç simülasyonu; hem erkek hem de kadınlara uygulanabilir, saçın dökülme oranına ve kişinin istediği görünüme göre kellik kapama işlemi yapılabilir. Ancak genellikle kişinin tek seansta istediği görünüme kavuşması mümkün olabilir. 

 

 Saç Simülasyonu Zarar Verir mi? 

Saç simülasyonu işlemi tamamen bitkisel ve su bazlı maddeler kullanılarak yapılmaktadır. Bu sebeple de işlem yapılan kişiye, kişinin kafa derisine herhangi biz zararı olmaz. Ancak bunun için güvenilir bir klinik ve alanında uzman bir uygulayıcı seçilmelidir. Saç simülasyonunda uluslararası dermatolojik testlerden geçirilen ve kesinlikle denetimleri yapılmış olan boyalar ile doğal bir şekilde saç simülasyonu yapılır. Bundan dolayı da kişinin kafa derisine ve saç yapısına herhangi bir zarar verilmesi söz konusu değildir. Fakat bunun için saç simülasyonunda kullanılacak olan boyanın kalitesi çok önemlidir. Saç simülasyonundan istenen sonucun alınabilmesi için işlemden sonraki ilk üç gün önemlidir. Bu sebeple de bu 3 gün içinde kişinin güneşe çıkmaması ve solaryuma girmemesi önerilir.